Fertilitetsbehandling

Vores fertilitets rejse 🚀

Ligesom mange andre unde mennesker, havde vi brug for hjælp til at blive forældre. Udover at vi er to kvinder og det derfor helt naturligt er svært for os at lave børn selv, så er min krop bare heller ikke super fertil. 

Da jeg var 22 fik jeg at vide at 30 var mit nul punkt. Det vil sige at jeg ikke kunne få børn efter jeg fyldte 30år. Normalt siger man at kvinder i alderen 20-25 år, har 25-30% chance for at blive gravid hver måned. Men ikke mig. Jeg er senere hen blevet undersøgt flere gang og der er ikke rigtigt nogen som vil ligge sig fast på hvad jeg “fejler”. Derfor tænke jeg, at det må gå ind under kategorien uforklarligt barnløs. 

Fertilitets behandling er den vildeste rejse 🌸

Jeg var 24 og aftalte med min læge, at jeg skulle forbi en gynækolog. Bare lige for at få tjekket om jeg overhovedet kunne få børn. Jeg var “kun” 24 og mig og basse, var slet ikke klar til børn. Det var simpelthen kun for at finde ud af om jeg overhovedet kunne få børn. Men da jeg så ringer til gynækologen, Åagard. Så får jeg en sød receptionist i hånden, som giver mig en tid i Januar. JANUAR. det kan jeg jo slet ikke forså, fordi der er 7 måneder ude i fremtiden og jeg skal jo bare lige tjekkes.
Dertil fortæller hun at vi har fået henvisningen til “den store pakke”. Altså udredning, behandling og insemineringer.
jeg var fuldstændig mundlam og receptionisten får på magisk vis, afsluttet samtalen.

Jeg står midt i stuen og kigger på basse, og siger: vi har en tid til fertilitetsbehandling i januar.
basse: fedt, så har vi jo 7 måneder til at blive klar.

og sådan blev det så. Vi var lidt chokeret over dagen nyhed. Men på en eller anden måde var det også bare vildt spændende. Der gik ikke lang tid, før vi begge var helt med på ideen og så er der jo lige pludselig land tid til januar.

Da vi når til september måned kan vi simpelthen ikke vente længere og går derfor i privat behandling ved Diers fertilitetsklinik i Århus. Det var den helt perfekte start for os, da de bare tog så godt imod os og gjorde alt behandling så tryk.
Men min krop ville ikke rigtigt, og det er min opfattelse at Åagard har bedre styr på fertilitetsbehandling af folk som fejler noget. Derfor flyttede vi over til dem, da det endelig bliv vores tid i januar.

Forløbet føles langt. Det var det slet ikke. Jeg blev gravid efter 8-9 måneder i behandling. Heldige som vi er, skete det i vores aller sidste iui-forsøg. Vi skulle nemlig lige til at rykke over til ivf behandling. Men hvordan det var, at være i behandling, det må i læse mine opslag for at finde ud af. 😉


Flere skal have hjælp ud af barnløshed.

Desværre er vi jo overhovedet slet ikke de eneste som får hjælp til at lave en lille nuttet baby. Der er faktisk flere og flere som får hjælp. Barnløshed er mere udbredt end man lige tror.

Vi fik den behandling som hedder IUI. Det betyder insemination. Man kan se på grafen at netop den form for fertilitets behandlinger faldende. Men overordnet set, så er alle former for fertilitets behandling stigende.

Det er SÅ mega skræmmende at vi mister evnen til at formere os.

Det minder mig om dengang mig og mine venner allesammen fik en mobiltelefon. Telefonen var stadigvæk en rimelig ny ting og der fik man nemlig at vide, at man skulle lade hver at have telefonen i lommen, fordi de ville påvirke fertiliteten.
gad vide om de havde ret….


Flere børn født, via fertilitets behandling 👶🏼

Den sidste model her, viser simpelthen bare at der bliver født flere og flere børn, som er hjulpet til verden. Jeg syntes simpelthen det er så vildt når man ser tingene på den måde. men vi er ikke alene og vores lille datter Ellie er heller ikke alene. Der er vildt mange andre børn, som også er hjulpet til verden. Vigtigst af alt, så er der rigtig mange børn, som bare har været et sindssygt højt ønsket for forældrene! Det er kærlighed allerede inden de er født.

Den optimistiske side af mig, håber også lidt på at når der nu bliver født flere børn som er hjulpet til verden. betyder det at de også er dygtige til at udføre fertilitetsbehandling. Altså det er slet ikke noget jeg ved noget om. Men jeg håber lidt at det er sådan det hænger sammen.


Ufrivilligt barnløs 🙅🏼‍♀️

Hvad jeg ikke vidste, er at der er en landsforening for ufrivilligt barnløse. hvis du står i samme situation som mig, så vil jeg råde dig til at tjekke dem ud. De kan vejlede, dig med behandling, muligheder og meget meget mere. Du finder dem: Landsforeningen for ufrivilligt barnløse. 

 

Det her var vores fertilitets rejse og den endte (for nu) rigtig godt! 
Vi har fået vores skønne lille datter Ellie og vores lille regnbue familie er nu helt fuldendt. 

Vi du sidder i samme situation som mig, om det skyldes du er i et lesbisk parforhold, PCO eller ufrivillig barnløshed, så bare husk at du ikke er alene. Vi er vildt mange som står i samme situation, og vi er heldigvis også helt vildt mange som får den rette hjælp. 
Fertilitets behandling er et cirkus, der sker SÅ meget og det kan være vildt overskueligt at finde rundt i. Især når man står der, med alle sine følelser uden på tøjet og måske pumpet fuldt af hormoner. Så spørg endelig, hvis der er noget ikke helt kan finde rundt i. 

nip i numsen –  Ann-Sofie 

Læs de opslag jeg lavede, mens vi var i fertilitets behandling, lige her:

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram