blog indlæg

Kør selv ferie med små børn. 🚗

Jeg vil gerne dele lidt ud af vores første kør selv ferie, køresyge og de tips vi lærte under vejs.

min regnbuefamilie og jeg, har her til sommer været på den skønneste sommerferie. Det var vores første ferie med Ellie, men det var også vores første kør selv ferie. Hvilket jo var et kæmpe projekt, men også en mega god oplevelse. Turen gik til Italien, og ja, vi levede af pasta og pizza i to uger! 

 

Selve køreturen.

Vi besluttede os hurtigt for at vi ville tilgå projekt køre tur, med ren optimisme og positivitet. Ellie bliver lidt køresyg og ingen af mig eller basse har nogen sinde før kørt så langt, men vi er sikker pisse gode til det alle sammen!

Længere nede skriver jeg lige mine tips og tricks fra turen. 😉

Vi havde endelig besluttet at køre sent om eftermiddagen, sådan at vi ville være ved grænsen 17,30. til Ellies spisetid. Men Ellie besluttede sig for ikke at ville sove sin middagslur den dag. Så derfor besluttede vi os for at køre kl. 13.00 og håbe at hun ville sove i bilen.

Hun sov nærmest før vi trillede ud af Tranbjerg, og vågnede ikke før vi nåede Grænsen. Da vi havde passeret Hamborg var kl. 17 ish. og vi stoppede selvfølgelig på den nærmeste Mac D, med et legeland.
Der blev depoterne fyldt og Ellie fik løbet lidt krudt af. Hun fik lige sin flaske (Vi arbejder på at smide den flaske😳) på bagsædet af bilen og lige så snart vi begyndt at trille, sov hun igen.

Tidsmæssigt fungere det bare helt perfekt! Hun vågnede kl 5 om morgen, hvor vi gentog succes med en tur på Mac D, den her gang var det bare Mac D. i Østrig.

Mig og og basse havde nemlig besluttet os for, at køre turen i et stræk. Vi ville skiftes til at køre, så vi bare kunne komme ud over stepperne, mens Ellie sov. Vi kørte ca. 3-4 timer hver før vi byttede. Udover at jeg slet slet slet ikke kan sove i en bil, så gik det faktisk overraskende godt.
Ellie fik en ipad og vi andre tog nogle kortere stræk mellem vi skiftede og fik baljer af kaffe.

Vi nåede Campingpladsen kl 8.30 om morgen og heldigvis var den første uge sammen med min sviger familie, og vi fik sover et god lur da Ellie sov lur og på den måde, kunne vi lige komme igennem den første trætte dag, efter en nat uden søvn.

Til hjemturen gjorde vi, fuldstændig det samme. Vi havde allieret os med min far, som stor i vores forhave med morgenbrød da vi kom hjem. Efter morgenmaden vurderede vi lige om Ellie var okay med at blive passet. Men eftersom at hun havde sover hele natten, og hendes bedstefar havde været meget savnet, så var det helt godkendt.
Så Ellie røg med bedstefar hjem, mens vi fik pakket ud, sat tøj over og taget os en lille lur.
Logistisk har turen fungeret helt perfekt, og vi er slet ikke af skræmte for at skulle afsted igen!

10 tips til kør selv ferie med små børn

Vi kunne godt selv have brugt nogle gode råd til vores bil ferie, så her får i vores bedste råd.

1. Antistatisk strop ⚡


Som jeg fortalte tidligere, så har Ellie det med at blive køresøg. Hun har op til flere gange brækket sig ud i autostolen og bil. Jeg kan hilse og sige, at det ikke er særlig fedt at gøre rent efter 🙈. Men så fik vi et lille tip om en antistatisk strop. Det den faktisk gør, er at være strøm leddene, så lyn mm, ikke kan slå ned i bilen. Men den lille side effekt den også har, er at den afhjælper køresyge. Hvorfor den gør det, ved man ikke rigtigt. Men vi besluttede at til 99,- kr. ville vi gerne give det et skud. Det virkede! hvem havde troet det. Hun har slet ikke vist tegn på at være skidt tilpas, og vi kunne endda lade hende se ipad, uden problem. Hvilket vi slet ikke kunne komme i nærheden af før. Så hvis du har børn der bliver køresyge, så kan jeg varmt anbefale at montere en antistatisk strop inden ture. Den eneste ulempe er, at mange opsøgte os på restepladserne, for at fortælle os at noget var ved at falde af vores bil.😂
Du kan læse mere om produktet lige her.


2. Køresyg armbånd 🚗


Vi købte også køresyge armbånd til Ellie. Jovist glemte vi, at give hende dem på meget af turen (Derfor ved vi at den antistatiske dims virkede). Men når hun havde dem på, så var det jo så nemt. Hun syntes de var flotte og ville derfor gerne have dem på. Om de ville virke uden den antistatiske dims, det ved jeg ikke. Men vi var helgaderet og havde absolut ingen problemer med køresyge.
Du kan se hvilken køresyg armbånd vi brugte her.


3. Ipad 📱


Jeg tror efterhånden ikke der er nogen, som ville glemme en ipad til børnene. Men jeg vil alligevel skrive det ind som et tip. Mest den løsning vi havde fået lavet, ikke var særlig brugervenlig. Så den fejl behøver i ikke også at begå. Vi havde købt et klæde ting, som hænger hen over passagersæden og som man så kan sætte sin ipad fast i. ideen var god. Men den model vi havde købt havde bare flere “fejl”. For den første så sad ipaden, så lavt på sædet, at den var der hvor Ellie fødder var. Det er en dårlig combi, på så mange plan. For det første så kommer hun hele tiden til at trykke på altmuligt med tæerne men der ud over, så er det svært for hende at se det der er på skærmen, især hvis man også skal have dyne på. Så første råd her, må være at sikre jeg at der hvor ipaden er monteret, er forholdsvis højt på stolen. Især når børnene er så små at de bruger autostol, fordi så sidder børnene jo ekstra højt.
Man skal også huske en oplader som kan nå om på bagsædet. Og så vil jeg råde jer til at tjekke at jeres ipad holder-dims, er lavet sådan et ipaden kan være i opladeren, og sidde i holderen imens. Det kunne vores nemlig ikke, så hun kunne se til den døde, og så skulle hun vente til den er opladt. Ikke super praktisk når man skal sidde i en bil i 19 timer.
Jeg sætter lige et link ind til den organiser, vi købte. Så i kan se hvad jeg mener, med at der ikke kan komme en ledning ind osv. Se den her.


4. Popsi og krelle godnat sange 😴


Popsi og Krelle har lavet et album, kun med godnat sange. De var simpelthen guld værd, når Ellie skulle sove. Hun lå bare der omme på bagsædet i mørket og lyttede med til de her sange. Hun hyggede sig sådan med det, indtil hun faldet i søvn. både på vejen der ned og på vejen hjem. Så hvis i ikke allerede er bekendt med dem, så kan i se hele playlisten her.


5. Snackkop 🍬


Det virkelig måske lidt som et over-kill. Men den er simpelthen så smart, når man har små børn. Det er simpelthen en kop agtig ting, som har sådan nogle flapper ind overåbningen. Det der gør den så genial, er at jeg kunne tage koppen, fylde den med sunde snacks og kiks. Så kunne jeg svinge den kop om på bagsædet og Ellie ville ikke spilde en eneste gang. Fordi tingene kan jo ikke falde ud, af sig selv. hun skulle have hånden ned og tage dem op. Det fungerede overraskende godt. Hvis du ikke vil have kiks og vindruer i hele bilen, så kan du købe koppen her.


6. Pak det rigtige legetøj 🎠


Vi pakkede en masse legetøj, fuldstændig uden grund. Men specielt to ting, viste sig at være guld værd. Vi boede i et mobilhome på en camping plads. Vi havde taget et lille bassins med hjemmefra. Det pustede vi op og fyldte med vand. På den måde var Ellie 100% underholdt når vi var hjemme ved mobilhomet og lave mad mm. samtidig blev hun også nedkølet imens. Det var et kæmpe win. Det anden legetøj som var guld værd, var simpelthen strand lejetøj. vi havde det både med til søen og til poolen, og så behøvede hun ikke andet.


7. Drikkedunk der ikke spilder 💦

En drikkedunk der ikke spilder viste sig at være rigtig go til køreturen. Fordi når Ellie sidder på bagsædet, og ligger sin drikke dunk fra sig, så tænker hun ikke over, om hun ligger den med hoved nedad. Den bliver jo nærmest bare smidt på sædet ved siden af. Det var derfor rigtig rart, ikke hele tiden skulle bekymre sig for om den nu lå og gjorde sæderne helt våde, eller Ellie for den sags skyld. Vi har en model fra Philips, som bare fungere vildt godt. Den kan både fås i en stor og en lille størrelse. Den lille størrelse brugte Ellie i starten, fordi den har håndtag på, så den er nem at holde ved. Nu bruger hun den store og i kan se den lige her.


8. En god podcast. 🎵

Da vi kørte om natten var podcast en sikker vinder. Fordi når man køre er man underholdt, men det er alligevel ikke så voldsomt at hverken barn eller partner er påvirker af det. Så de andre kunne sagtens sove, men jeg sag og lyttede til spændende historier fra “mørkeland”.


9. Lad hver at gør bilen ren inden turen 💦🚗

Selvom vi prøvede meget ihærdigt, at holde orden undervejs, og basse går helt urimelig meget op i, at vores bil er rent og pæn, så lykkede det os alligevel at få bilen sviner til. Så næsten uanset hvor meget du prøver (med små børn i bilen) at holde bilen ren, så er det meget tæt på umuligt. Men man bor altså også i den bil i 24 timer og det kan altså bare ses efter følgende. Du kan selvfølgelig godt gøre den ren før i køre også. Men lige så snart i er ankommet, så kunne den godt bruge en omgang mere.


10. Positiv indstilling 💕

Det ultimativt vigtigste har helt sikkert været, den positive indstilling til turen. Vi gik ind til projektet med at det hele nok skal gå og hvis det ikke går, så det også okay. Vi havde hjemmefra lavet en aftale om at hvis det blev for svært at køre i et træk, så måtte vi jo bare holde ind for natten. Det var ikke ønsket eller planen. Men hvis det var det værste der kunne ske, så var det vidst ikke så slemt. og med den tilgang gik det bare rigtig godt. Det gode humør i bilen, gjorde turen let og overskuelig.

Rigtig god fornøjelse med bilferien, jeg håber i kunne bruge nogle af vores tips og tricks.

kys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial
Instagram